סדנת צילומי רחוב לקבוצת צלמות מתחילות
לפני חצי שנה ישבתי עם גיסתי (לעתיד ;) וחשבנו איך אנחנו מתקדמות מנקודת הזמן הנוכחית בדבר ששתינו כל כך אוהבות וקושר לא רק בינינו אלא בין הרבה מאוד נשים מוכשרות ומיד עלה לי הרעיון - ליצור קבוצה לצלמות מתחילות. מקום שירגיש כמו בית חם ומטפח, מקום שעוזר מכל הלב בלי גחמות, והכי חשוב יוצר חברויות בניגוד לקבוצות אחרות בהן נוצרות יריבויות. באופן אישי מאוד מצער לי שלא היה לי אף אחד בעולם הזה להישען עליו או להתייעץ איתו כשאני התחלתי את דרכי בצילום.
ונעבור לנושא שלשמו התכנסנו כאן היום - סדנת צילומי רחוב.
אחרי שערכנו מספר סדנאות מאוד מצליחות לחברות הקבוצה, חינמיות או מוזלות, הגיע תורי ליצור הרצאה לבד לגמרי מאפס ובחרתי בתחום צילומי הרחוב כי זה תחום שאני נורא מתחברת אליו, שיש לו המון צדדים וגישות והכי חשוב זה שדמיון וטיימינג משחקים כאן דמויות ראשיות ואני מחוברת לזה מאוד.

(צילום - קתרין קנטור)
סקירה קצרה על צילומי רחוב
צילום רחוב הוא תחום בו מצולמות סיטואציות רנדומליות במקומות ציבוריים. צילום הרחוב מציג לעתים נק' מבט אירונית לגבי מצב מסוים, מציג את הסצנה בצורה לא שגרתית ואף מוציא את הסצנה מהקשרה הרגיל. בצילומי רחוב לצלם אין שליטה על התאורה או על הסיטואציה ולכן הטיימינג בצילומים מסוג זה הוא קריטי.

(צילום - קתרין קנטור)
סוגי צילום הרחוב השונים:
1. דיטיילז - הפרטים הקטנים, בעיקר תקריבים של דברים מעניינים. זה יכול להיות מוצרים שנמכרים בשוק, מאכלים שונים וכד'. בסוג זה של צילומים יש לכם יד חופשית כדי להוציא חפצים דוממים (לרוב) בצורה הטובה ביותר.

2. פורטרטים - בסוג זה של צילומים אתן חייבות להתמודד עם האמת בפרצוף תרתי משמע. אין איפה להסתתר וחייבים לגשת לאדם המעניין אותו נרצה לצלם ולבקש ממנו את אישורו. האישור לא חייב להתבצע בעל פה, לפעמים מספיק קשר עין או אפילו חיוך קטן כדי לאשר שזורמים עם הצילום.
3. סצנות - צילומי הרחוב המוכרים והידועים לכולם הם צילומי הסצנות המפורסמים. בסוג זה של צילומים נשתמש בשיטה של "רואה ואינו נראה" וננסה לצלם סיטואציה שנמצאת מולנו באופן מיוחד או אירוני. בצילום מסוג זה ישנן שתי שיטות עבודה - אחת היא למצוא אובייקט מעניין - זה יכול להיות שלט עם כיתוב מגניב, בובה בחלון ראווה או ציור גרפיטי ולחכות לרגע המתאים בו נוכל ליצור מצב אירוני בין האובייקט לדמות או דמויות אותן נתפוס. השיטה השנייה היא לא לחכות ליד מקום מסוים ופשוט למצוא את הדמויות המעניינות ולצלם אותן בצורה מעניינת מרחוק שתתפוס כמה שיותר אלמנטים מנוגדים או מעניינים בפריים אחד.
איך נתגבר על הביישנות בצילומי רחוב?
1. חיוך מוכר - גם אם יש לכן כמה שיניים מזהב, השתמשו בדרך הטובה ביותר להתחבב על אנשים - חייכו. ברגע שבן אדם מחייך נשבר הקרח, נוצרת קרבה מסוימת עם המצולם שנמצא מולו וכך ההסתברות שתיתקלו בהתנגדות נמוכה מאוד.
2. ביטחון - אני צלמת תותחית ומי שאצלם אותו ירוויח. אני אגלה לכן סוג, יש אנשים שק מחכים שהצלם מסתובב סביבם ייגש ויצלם אותם (כגון אני) אז לכו עם ראש מורם וביטחון שמי שמצטלם אצלכן צריך להודות לכן ולא להפך.
3. יצירת קשר לפני שלב הצילום - אם ראיתם מוכר מעניין ובא לכם לגשת ולצלם אותו נסו ליצור שיחת חולין לפני, החמיאו לו על הסחורה שלו וראו כיצד הוא מגיב. אם מדובר בילד נסו לשחק איתו (כמובן בהסכמת ההורים ולא כשאינם רואים). תופתעו מכמה שמשפט או שנים עם בן אדם יעשו.
4. הציגו את עצמכן - היי אני נופר ואני צלמת מקצועית, את מאוד מיוחדת וחשבתי לנסות את מזלי ולבקש לצלם אותך. את ה-לא כבר יש לכם, מה אכפת לכם להרוויח כן?

טיפים קטנים שעושים תמונות גדולות
1. זוויות מעניינות - נסו תמיד למצוא זוויות לא שגרתיות. מבין חומה, מהקרקע, מלמעלה - אין דבר שמגרה יותר את הצופה בתמונות שלכם מאשר לראות משהו מסקרן ולא שגרתי ובמיוחד תמונה מזווית כזאת שאף אחד לא חשב לצלם ממנה.
2. אור אור אור - נכון שאמרנו מקודם שלצלם אין אפשרות לשלוט באור בחוץ אך יש דרכים בהן תוכלו לנצל את האור לטובתכם. אם אנחנו מצלמים בתוך חנות ננסה תמיד לצלם מכיוון החלון ראווה או הדלת, מהם מגיע האור החיצוני. בנוסף אם בחרתם לצלם בחוץ, נסו לתפוס מקומות בהם יש אור וצל כדי להגדיל את הניגודיות בפריים.
3. קחו מהאדם שצילמתם מייל - אם אתם בטוחים שצילמתם תמונה מנצחת קחו מהאדם שצילמתם מייל או אפילו חתימה קטנה או אפילו סלפי חביב! זה ישתלם לכם מאוד לאחר מכן כשתרצו להציג את התמונה בתערוכה ותצטרכו את אישורו.
4. מסר אישי - חשבו תמיד על החדשות האקטואליות בעולם ברגע זה. מהם הנושאים הבוערים שמונחים על סדר היום הציבורי. לצורך העניין טרנד הטבעונות תפס תאוצה בשנים האחרונות, נסו ליצור סיטואציה בה תתאימו את עצמכן לאג'נדה מסוימת שאתן רוצות להעביר לקהל שלכן ובכללי לעולם. כמה שתהיו יותר מחוברות למסך כך התמונה תצא טובה ואמינה יותר.
5. מצב צילום רצוף - בצילום סצנות בעיקר, שימו תמיד את המצלמה על מצב של תמונות ברצף, אי אפשר לדעת מתי הרגע המכריע יגיע וכפי שהזכרנו קודם לכן, בצילום רחוב השחקן הראשי הוא הטיימינג ולכן המצב הזה יכול להציל אתכן ולהוציא תמונה מדהימה ברגע הנכון.

לסיכום: הייתה לנו הרצאה מעניינת בטירוף ואני מקווה שיהיו עוד הרבה הרצאות וסדנאות בעתיד. הסדנה הקרובה על הפרק היא סדנת לייטרום לצלמות מחזור מס' 3, לא מ אמינה שאנחנו סוגרות כבר שלושה מחזורים! מי שקוראת כאן ולא נמצאת בקבוצה האדירה שלנו מוזמנת באהבה - צלמות מתחילות
#סדנהלצלמות #צלמות #צלמותמתחילות #טיפים #צילומירחוב #צלםרחוב #סדנתצילומירחוב #סדנהחינמית #הרצאהלצלמות #סיוריצילום #צילוםרחובתלאביב #צלמת #נופרלפיד